Laza szombati séta Bécsben

A szombati napra összeírtam, hogy mit szeretnék látni, majd átadtam a fiamnak, aki szépen megtervezte az útvonalat. Szerintem így kell ezt csinálni, munkamegosztással. Már rutinosan mentünk a metró aluljáróba és jót nevettünk azon, hogy előző napon a Karlsplatz végállomáson nem szálltunk ki (de, nem volt baj, a vezető kiszállt, beintett, hogy maradjunk, majd visszafelé kiléptünk). Ez a park, csakúgy mint Bécs valamennyi parkja, rendezett, tiszta. A pázsiton fiatalok, a szökőkút körül pihenő emberek. nyugalom mindenhol.

p1250199.JPG

Piacon keresztül vágtunk át, mindenki evett, néha keleti fűszerek illata járta át a léget, de mi elszántan meneteltünk a Múzeumnegyed és a Hofburg felé.

Mária Terézia monumentális emlékművét ki nem hagytam volna.

p1250219_2.JPG

A másik szobor, amit látni szerettem volna  a közelben, Mozarté volt, közelében pedig a magányos Ferenc József.

Mindenütt rengeteg ember mászkált a városban, sütött a nap, s a történelmi városközpontban szembejött velünk ez a plakát, immáron másodjára, a Stephansdommal szemben:

reklam.JPG

Tetszik az osztrák humor környezetvédelem tárgykörben.

A Tripadvisort figyelni nagyon hasznos, az ott található értékelésekre lehet alapozni, ennek segítségével kerestünk éttermeket, kávézókat, így találtuk meg ezt a helyet is, igaz, a kiszolgálás nem volt túl gyors, viszont a hangulata éppen megfelelő, s alkalmas fáradt vándorok felfrissülésére.kleinescafe.JPG

Már csak a Belvedere maradt erre a napra, ott is a Botanikus kert izgatta jobban a fantáziánkat. Meg is találtuk, ám már zárva. Utolsó napra terveztük, hogy visszamegyünk, de aztán másként alakultak a dolgok.belvedere.JPG

Viszont tetszettek a Belvedere melletti színes házak is, és a Práterben elköltendő vacsora ígérete megacélozta lépteim. 

szineshazak.JPG